PVC ALU STOLARIJA

House isolated in the field

OKAPNICE

Ko do sada nije imao priliku da renovira stan ili kuću, moguće je da se nikada nije susreo sa terminom okapnica. Iako možda niste čuli za okapnice do trenutka kada ste se odlučili za zamenu stolarije, okapnice predstavljaju veoma važan deo vašeg doma. Uloga okapnice je da odvodi višak vode koja je nastala kao posledica padavina ili drugih uticaja. Kvalitetna okapnica, koju su ugradili iskusni majstori treba da odvede kišnicu što dalje od vašeg prozora i zida kako se izolovala vašu stambenu jedinicu od vlage.

Najveći broj okapnica u upotrebi su one koje su proizvedene od aluminijuma, ali mogu se pronaći i pvc, koje su ipak znatno nižeg kvaliteta od aluminijumskih. Zboga toga smo se odlučili da naša ponuda okapnica sadrži samo one izrađene od aluminjuma. Osim kvalitetnije izrade, aluminijumske okapnice, za razliku od pvc okapnica se mogu prilagođavati specifičnostima vašeg prozora i zida, a takođe, moguće ih je izraditi i po meri, kao i u željenoj boji.

Ukoliko ste se odlučili za zemnu okapnica ili stolarije u potpunosti, možete nas kontaktirati na naše brojeve telefona svakog radnog dana i subotom.

Toplotna izolacija PVC Stolarije

Sigurno ste na televiziji ili u novinama videli više puta da veliki broj država EU podstiče različitim merama zamenu stare stolarije novom, odnosno ugradnju pvc prozora. Ovoj evropskoj praksi priključila se i naša država jer se pvc stolarijom, odnosno pvc prozorima postiže značajna ušteda energenata i to zahvaljući svojstvima toplotne izolacije koju poseduje pvc stolarija.

PVC Stolarija pruža odličnu toplotnu izolaciju, omogućavajući značajnu uštedu na troškovima grejanja.

Uobičajen toplotna provodljivost prozora iznosi Uw = 1,3 W/m² K ili manje. Zbog toga prilikom kupovine prozora, potrebno je da posebno obratite pažnju na Uw faktor. Što je je ovaj faktor niži prozor ima manju toplotnu provodljivost, odnosno ima sposobnost bolje izolacije. Preporučljiva toplotna provodivost je niža od 0,9 W/m² i za takve prozore kažemo da imaju izuzetno toplotnu izolaciju. Osim o toplotnoj provodljivosti stolarije, potrebno je posebnu pažnju obratiti i na toplotnu provodljivost stakla, koje čini najveći deo površine prozora. Za dodatne informacije o našoj ponudi i karakteristikama stakla i prozora možete se svakodnevno konsultovati za našim stručnjacima za pvc stolariju.

Na raspolaganju smo vam radnim danima i subotom!

Možete nas pozvati!

X