PVC ALU STOLARIJA

House isolated in the field

PVC STOLARIJA

Zašto PVC Stolarija?

PVC Stolarija spada u izuzetno popularan (možda najpopularniji) građevinski materijal za proizvodnju vrata i prozora. Popularnost pvc stolarije nije karakteristična samo za Srbiju već je njena popularnost prisutna u čitavom svetu. Više je razloga za njenu popularnost, a u najznačajnije se ubrajaju toplotna i zvučna izolacija, kao i povoljna cena ugradnje. Zahvaljujući savršenoj toplotnoj izolaciji, pvc stolarija donosi i značajne uštede za račune za grejanje i električnu energiju.

PVC Stolarija ima još jednu bitnu prednost u odnosu na drvenu, ona se ogleda u zaštiti životne sredine. Za proizvodnju drvene stolarije potrebna je drvna građa koja se dobija sečom šuma. PVC Stolarija se dobija fabrčikim putem, materijali su u potpunosti ekološki i zdravi. Osim navedenog, posebno naglašavamo da je pvc stolariju moguće reciklirati.

Toplotna izolacija PVC Stolarije

Sigurno ste na televiziji ili u novinama videli više puta da veliki broj država EU podstiče različitim merama zamenu stare stolarije novom, odnosno ugradnju pvc prozora. Ovoj evropskoj praksi priključila se i naša država jer se pvc stolarijom, odnosno pvc prozorima postiže značajna ušteda energenata i to zahvaljući svojstvima toplotne izolacije koju poseduje pvc stolarija.

PVC Stolarija pruža odličnu toplotnu izolaciju, omogućavajući značajnu uštedu na troškovima grejanja.

Uobičajen toplotna provodljivost prozora iznosi Uw = 1,3 W/m² K ili manje. Zbog toga prilikom kupovine prozora, potrebno je da posebno obratite pažnju na Uw faktor. Što je je ovaj faktor niži prozor ima manju toplotnu provodljivost, odnosno ima sposobnost bolje izolacije. Preporučljiva toplotna provodivost je niža od 0,9 W/m² i za takve prozore kažemo da imaju izuzetno toplotnu izolaciju. Osim o toplotnoj provodljivosti stolarije, potrebno je posebnu pažnju obratiti i na toplotnu provodljivost stakla, koje čini najveći deo površine prozora. Za dodatne informacije o našoj ponudi i karakteristikama stakla i prozora možete se svakodnevno konsultovati za našim stručnjacima za pvc stolariju.

Zvučna izolacija PVC Stolarije

Prilikom izbora prozora, odnosno stolarije, svakako osim toplotne, zanimaće vas i zvučna izolacija prozora, naročito ako živite u gradskoj sredini u kojoj je buka povećana.

PVC Prozori pružaju zvučnu izolaciju i do 47 dB. Uzmimo primer da sa ulice dolazi buka od oko 80 dB. Prozor sa zvučnom izolacijom od 30 dB spustiće jačinu ulične buke na 50 dB. U zavisnosti od kvaliteta pvc stolarije za koju se opredelite, kao i kvalitet stakla zavisiće i zvučna izolacija. Prilikom odabira pvc stolarije, posebno obratite pažnju na kategoriju izolacije, s obzirom da kada je reč o zvučnoj izolaciji pvc stolarije, ona se svrstava u pet kategorija.

Lako održavanje PVC Stolarije

PVC Stolarija je izuzetno zahvalna za ugradnju, osim što se lako uklapa u svaki ambijent, otporna je na vatru jer gori samo pod otvorenim plamenom, tako da je rizik od paljenja nikakav. Osim odlične zvučne i toplotne izolacija pvc stolarija je i apsolutno bezbedna od upada provalnika. Zahvaljujući mogućnosti ugradnje posebno razvijenih sistema sigurnosnih okova možete biti apsolutno zaštiženi od provalnih krađa.

Lakoća održavanja pvc stolarije čini je, takođe, vrlo zahvalnom za ugradnju. Kod pvc prozora nemate rizik od rđe, sunčevog uticaja, a otporni su i na mehanička oštećenja i truljenje. Sve što vam je potrebno za održavanje pvc stolarije je vlažna krpa.

Na raspolaganju smo vam radnim danima i subotom!

Možete nas pozvati!

X